Kennel

Hej, vad kul att du tittar in till oss!

Kennel Cockerblues finns belägen i skogarna vid Älekulla i Västergötland. Marie heter jag och är av årgång -61, jobbar som djurombud på försäkringsbolaget Svedea, tidigare IT-tekniker på Volvo IT. Mina två barn, Robin & Elin, är utflugna och jag bor med Börje ute på landet i ett trevligt och hundvänligt hus. Hundarna kan springa fritt på den stora inhägnade tomten och här hemma bor de inne med oss som familjemedlemmar. Minst en i sängen – ibland allihop. Det blir lite varmt… men ack så härligt.

Jag har haft hund hela livet ända från barnsben, allt från tax till schäfer. Mitt hundintresse har gått i rakt nedstigande led i släkten. Kommer ihåg när vi som barn besökte farmor och farfar: Farfar dök direkt på hunden och skulle gosa med den, farmor fick gosa med oss barnbarn. Detta intresse gick sedan i arv till min far (ja, även hans syskon) och sedan till mig… och sonen har även han ett gediget hundintresse.

2001 köpte jag min första cocker och med detta började mitt nya hundliv – ett cockerliv. Jag blev helfast för denna underbara ras. För att leva med cocker är det dock en fördel om man har lite humor. Man förvånas aldrig vilka små clowner de är… vilken uppfinningsrikedom och ständig källa till glädje!

Ett starkt intresse för rasen och viljan att föra dess underbara egenskaper vidare har gjort att det har blivit ett naturligt steg att vidareutveckla hundintresset och kunskaperna, till att bedriva avelsverksamhet. Uppfödningen sker i liten skala med mål att föda upp sunda, snygga, trevliga och rastypiska allroundhundar.

2016 fick jag råttor i huset! Ja, rasen Russkiy Toy alltså – och blev störtkär! Så nu har vi några av dem också. 😊

Välkommen till oss!
Marie